Dugnad 10 – en real lukeøkt!

Etter en vår og forsommer med nær perfekte vekstvilkår ser det ut som vi får flotte grønnsaker denne sesongen. Det siste døgnet kom det mye kjærkomment nedbør påfulgt av like ønskelig dugnads-solskinn.
Roar og sønnen Eivind samt praktikanten Øyvind og andelslagets gårdsrepresentant Arvid er stadig å finne i lukemodus ellers i uken og igår var det igjen andelslagets dugnadsgjeng som pent ble befalt ned på kne for en real lukeøkt.   Luking og atter luking – det er det det handler om nå. Og som dere ser fra bildene så trives det grønne gullet vårt særdeles godt med behandlingen de får.
Idyllen er på topp når kuene rusler forbi til melking med kalvene sine på slep.
Idyllen er på topp når kuene rusler forbi til melking med kalvene sine på slep.
Igår kom to ungdommer fra Natur og Ungdom “Grønt Spatak”. Noemie og Vilde fra Stavanger er de første av 15 dugnadsvillige unge som har valgt å bruke deler av sommerferien på Holt Gård. Det letter veldig når ugresset vokser uforskammet raskt.
 m1

Her er Jakob og bestemor Marta som gjorde en fantastisk lukeinnsats i kålåkeren sammen med bestepappa Steinar og barnebarn (også Marte). Snakk om dugnadsånd. Hele familien kom for å erstatte mor Kristina som ikke kunne komme. Jakob ble også årets første badende andelsbonde som likegodt tok en dukkert før arbeidet. Ganske lurt egentlig for sola varmet godt. Vi oppfordrer derfor fremtidige dugnadsbønder til å ta med badetøy. Hvem blir den første andelsbonden som prøver den 14 meter lange vannsklia?

m2
m3
Her er ukens andelsbonde som delte dette smilet selv om pastinakken var svært vanskelig å luke frem. Snakk om tolmodighet – Anniken Gundersen…
 m4
Ingjerd anbefaler slike lukekrakker. Andelslaget vil anskaffe noen sånne og endel knebeskyttere. Det er greit å ha det komfortabelt.
 m5
Webmaster Nick er en ivrig dugnadsyter både på instagram, facebook, og ikke minst holtandel.no sin webside. Her avbildet i selleriåkeren uten trøkkerten (Undrumsdalsk for datamaskin) sammen med vår fremtidge ingeniørkonsulent for nytt vanningsanlegg -Runar. I bakgrunnen er Re hagelag på omvisning.
m6
Katalin trener til OL i pastinakk-luking. Ingen andre klarte å luke midtranda uten å enten støtte seg eller tråkke i bedet. Vi var alle imponert.
Photo 21.06.2016, 18.36.55
Et hav av grønne potetplanter!
Photo 21.06.2016, 18.39.16
Et hav av frodige squash-planter!
Photo 21.06.2016, 19.59.19
Og vinneren av første tomat til å være nesten helt moden er denne!

En kommentar til «Dugnad 10 – en real lukeøkt!»

  1. HELDIGE, dere som kommer ned på kne – jeg får HÅPE kneet blir så bra etter operasjonen til høsten 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *